Accés a la pàgina inicial del Col·legi de Farmacèutics de Girona

Col·legi de Farmacèutics de Girona

Has oblidat contrasenya?

Está en:

Cribratge de Càncer de Còlon i Recte (PDPCCR)

 

El Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte es va iniciar el gener de 2013 a la comarca del Baix Empordà (ABS de Torroella de Montgrí) i, actualment, s'està desplegant, progressiva i gradualment, a la resta de municipis de les diferents comarques de la Regió Sanitària de Girona.
El Programa té una durada de 2 anys a cada comarca, i es va repetint de forma cíclica.

A qui s'adreça?
A tota la població d'entre 50 i 69 anys a la qual s'hagi informat prèviament, mitjançant una carta de l'inici del Programa que reben a casa seva on se'ls explica el programa i se'ls informa de com participar-hi. A les persones que no hagin contestat en dues setmanes, se'ls envia una segona carta de recordatori.

Qui s'hi pot acollir?
Totes les persones que hagin rebut la carta i vulguin fer-se la prova s'han d'adreçar a una Oficina de Farmàcia que participi en el Programa, portant la carta que han rebut a casa. A la farmàcia li faran unes preguntes per acabar de valorar si és candidat per a participar en el cribratge o no, i li donaran un kit per a recollir la mostra de femta, a més de les instruccions de com conservar-la fins que la porti de nou a la farmàcia. Des de les farmàcies, les mostres es recolliran i es portaran al laboratori, que les analitzarà.
El mètode de cribratge és una prova de detecció quali/quantitativa de sang en femta.
Si els resultats de les anàlisis són negatius, els participants rebran una carta on se'ls informarà d'aquest resultat.
Si són positius, seran citats per a una visita a la Unitat d'Endoscòpies de l'Hospital de referència en cada cas, on se'ls informarà del procés a seguir a partir d'aleshores.

Quin cost té?
Aquesta prova és gratuïta per l'usuari

 

 


Col·legi de Farmacèutics de Girona
Ultònia 13, 2n | 17002 Girona | Telf: +34 972 201824 | Fax: +34 972 207453 | cofgirona@cofgi.org